Home Tutorial Hunwick?Profix
Tulis Dari Hati, Baru Dapat Menyentuh Hati

Saturday, December 10, 2016

Percaya



"I trust you gila but you betrayed me aduhhhh level trust tu dah jatuh level berapa dah"

I said this, when I know you'd lied to me.

-2016

****************

Sejak aku mula kenal kau, aku nampak.

Kau bukan jenis yang jujur untuk semua benda.

Ada benda yang kau tipu aku.

Dan kelakar bila aku tengok kau nak mempertahankan penipuan kau.

Sebab aku dah tahu perkara sebenar.

Betul, kata-kata 'aku sayang kau' pada aku.

Tapi salah aku juga.

Bila aku tak percaya kata-kata kau yang satu itu.

"Trust no one"

Aku tetap dungu untuk percayakan kau.

Jadi, aku layak untuk terima hukuman ini.


***************


Percaya ni satu benda yang susah kita nak dapat.

Percaya ni satu benda yang susah kita nak beri.

Tapi percaya ni senang nak pecah, senang hancur.

Kadang tu makan berbulan untuk cipta kepercayaan.

Tapi tak sampai seminit kepercayaan tu boleh lenyap.

Kau pun tahu kenapa kan?


***************

Ada benda yang kau boleh percaya.

Ada benda yang kau tak boleh percaya.

Sebab bila kau percaya, boleh jatuh hukum syirik.

Sebab bila kau tak percaya, boleh jadi murtad.

Haaa betullah, rukun islam rukun iman.

Bomoh 1 Mesiaaa. Eh


**************

Bila kepercayaan musnah, hubungan sesama insan turut rasa kesannya.

Tak kira sama ada

Kawan baik

Kawan tak baik

Jiran depan rumah

Pak Cik jual aiskrim

Suami isteri

Orang yg ada hubungan istimewa *paham sendiri

Kau

Daripada biasa bertegur sapa, terus bermasam muka.

Daripada selalu memberi pertolongan, terus di beri santau

Daripada nampak kebaikan, terus kau cuma nampak keburukan

Nampak tak kesan bila kau buat orang tak percayakan kau? Sebab kau sendiri?

Aku cuma mengharapkan kita semua hidup dalam keadaan harmoni.

Tak payahlah sesama 'public figure' ni nak bergaduh

Aku takpa.

Aku bukan public figure. HAHAHA


****************

Banyak hati yang terluka bila tertipu.

Bila kepercayaan tu dah sebati dalam diri, kau dengan mudah carik untuk keluarkannya.

Banyak hati yang menangis.

Bila jerih payah tak dihargai tapi diracuni.

Aku juga.

Menangis dalam diam.

Sebab aku tak nak orang sekeliling aku sedih.

Pesan kau tu aku semat dalam hati.

"trust no one"

Betullah tu.

Nak percaya pada bayang-bayang sendiri pun tak boleh.

Sebab bila gelap dia pun tinggalkan kita.


*****************


Ah peduli apa.

Aku tetap nak percaya pada orang yang aku nak percaya



******************


Aku tegur sebab sayang.

Kalau benci, aku tegur cara lain.

Hahahaha kemain mudah terhibur sekarang.

Okay okay.

Adiosss

Labels

Perasaanku (16) Sayang (11) Ujian (10) Semangat (5) Ukhuwah (5) Cerpen (1) Suka (1) Yasmin J Hunwick (1)

DAPATKAN PROFIX

Image result for profix

Ingin mengatasi masalah wajah berlubang? Ingin menghilangkan bekas parut jerawat dan muka berminyak? Saya mencadangkan anda untuk mencuba produk Profix Vitamin E Untuk Muka sekarang.

>>> PROFIX